You are here: Home Calls Student Panel: Call for Papers

Student Panel: Call for Papers

Future research of the Americas will be handled by current students and prospect researchers. Therefore, we believe it is important to give students of all disciplines of research on the Americas the opportunity to actively participate as speakers in this conference.

A glimpse of the Future – Students participating in academia

Future research of the Americas will be handled by current students and prospect researchers. Therefore, we believe it is important to give students of all disciplines of research on the Americas the opportunity to actively participate as speakers in our conference “Visions of Future(s) in the Americas” 2019 in Bonn. Conferences like this serve as a platform for international researchers to present and discuss their recent papers, exchange ideas and connect with each other. Our panel addresses all German and international Bachelor and Master students who think about a future in academia or want to gain first experiences.

A glimpse of the Future: We want to know which topics in, about or around the Americas move future americanists. We would like to encourage you, the current students, to present your own research. The work you present can be based on your thesis or on an essay that you would like to share with other students and people interested in the Americas.

We are looking forward to receive your abstracts in English, Spanish or German (max. 250 words) before January 15, 2019.

Ein Blick in die Zukunft: Studentische Partizipation in der Wissenschaft

Die Zukunft der Forschung in den Amerikas liegt nicht zuletzt in den Händen der Studierenden und angehenden Forscher*innen. Es ist uns deshalb wichtig, den Studierenden der Forschungsbereiche zu den Amerikas die Möglichkeit zu geben, aktiv als Vortragende an unserer Konferenz „Zukunftsvision(en) in den Amerikas“ teilzunehmen. Konferenzen wie diese bieten internationalen Wissenschaftler*innen eine Plattform, um ihre aktuelle Forschung zu präsentieren, sich darüber auszutauschen, zu diskutieren und sich untereinander zu vernetzen. Unser Panel richtet sich an alle deutschen und internationalen Studierenden, die über eine Zukunft in der Wissenschaft nachdenken und sich ausprobieren möchten.

Ein Blick in die Zukunft: Wir möchten wissen welche Themen in, über und rund um die Amerikas die Amerikanist*innen der Zukunft interessieren. In diesem Panel möchten wir Euch, die aktuellen Studierenden, dazu animieren, Eure eigenen Forschungsarbeiten vorzustellen. Das kann eine Abschlussarbeit sein, aber auch eine Seminararbeit, die Ihr gerne anderen Studierenden und an den Amerikas Interessierten präsentieren möchtet.

Wir freuen uns über die Einsendung eurer Abstracts auf Deutsch, Englisch oder Spanisch (max. 250 Wörter) vor dem 15. Januar 2019.

Contact / Kontakt
Paul Graf